יום ראשון, 10 ביוני 2012

מתכון לא מוצלח

בחודש האחרון אנחנו מנסים (ברמה כזו או אחרת של הצלחה) להכין אוכל בבית ולקחת לעבודה - זול יותר ובעיקרון אמור להיות בריא יותר. יש בעבודה כלי-אוכל ומקרר ומיקרו, כך שצריך את הזמן והסבלנות לבשל בבית.

הרבה מהמתכונים שאנחנו טובים בהם הופכים למה שנקרא "תבחיל" - תבשיל מבחיל במראהו - הכל נכנס לסיר אחד, והאורז המלא הופך את זה ליציקה. הטעמים הבסיסים משתנים, אבל המרקם יציקתי.
לאחרונה קצת מיציתי את התבחילים, והחלטנו לנסות לפשטד קצת. רוב מתכוני הפשטידות שאני מכיר מבוססים על פסטה או על גבינה לבנה. את האחרונה אין להשיג כאן בצורה שאנחנו מכירים, ולכן ניסיתי לחפש מתכונים לפשטידה לפי מצרכים מקומיים - להלן Casserole.

כאמור, רובם מבוססים פסטה, ומכילים בשר. את הבשר אנחנו מעדיפים לאכול בדמות עוף בגריל (למשל), אז הצלחתי למצוא את המתכון הבא לברוקולי קסרול (אני לא אומר פשטידה, כי זה לא...):
http://allrecipes.com/recipe/becel-cheddar-broccoli-casserole/detail.aspx

עקבתי אחרי ההוראות בתשומת לב, כשכמובן את המרגרינה החלפתי בחמאה (אה, מתכון בריא! לא ממש, אבל כנראה טעים יותר), ואת החרדל בפסטו (בכל זאת, אני צריך לאכול את זה!). הכל היה נראה בסדר, חוצמזה שיצא ברוקולי ברוטב צ'דר-חמאה טעים במקום פשטידה. 
ולמחרת הכל נדחף לקופסאות ובא לעבודה:

אני מקווה שתעריכו את זה שאני משתף מתכון שהתפשל. בפייצבוק תמיד רואים אנשים משתפים בדברים מרהיבים שבישלו. הבמה כאן מאפשרת לי גם לשתף בלמידה...
אז איפה טעינו?
1) אין לנו כלי לפשטידה בגודל שהם ממליצים עליו, לכן יצא שטוח מדי
2) לא קצצנו את הברוקולי מספיק קטן
3) המתכון לא בדיוק מה שציפינו...
4) לא לפשטד עם מתכון מבוסס חמאה. טעים אבל מפספס את הפואנטה


אנקטודות לא קשורות:
בדרך לקוסטקו יש איזה מבנה שהוא מוזיאון צבאי כזה או אחר, עם טנקים עתיקים מחוצה לו. כשעברתי שם השבוע היה שם מסדר משונה של חניכי פנימיה צבאית, או חיילים או משהו. צילמתי אותם מאחור, אבל לא הרהבתי לצלם מלפנים, הם היו נורא רציניים, והרס"ר שלהם שלח מבטים מזרי-אימה בכל מי שעבר לפניהם וחישב לשלוף מצלמה:

השבוע יצאנו לצהריים, ונתקלנו בהפגנה של עניים נגד הממשלה:

יש כאן זן של "אופניים חשמליים" שנראים יותר כמו קטנוע קטן, אבל גם יש פדלים, והתמסורת שלו עובדת עם שרשרת של אופניים ולא רצועה פנימית. אותי זה הצחיק.


באחד הימים יצא לי לעבור ליד הונקובר-קומיוניטי קולג' - VCC, ושם פרחי הטבחות יצאו להפסקת סיגריה:

ואחרון חביב: הרבה מדי זמן מיצי לא קיבלה זמן מסך. אז הנה היא, מתמקמת היטב רגע לפני שאנחנו רוצים לצאת מהבית, כמובן על בגדים שאנחנו רוצים ללבוש:

3 תגובות:

  1. יש גבינה לבנה, היא נקראת SOUR CREAM. אני משתמש בה לכל הצרכים כתחליף גבינה. בעוגות גבינה צריך לסנן קצת או אם המתכון כולל חומר מייצב כגון חלבון או ג'לטין - מוסיפים קצת יותר.

    לעומת זאת אין תחליף לשמנת החמוצה.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! אנחנו ננסה במתכון הבא!

      מחק
    2. הייתי בטוח ש sour cream זה שמנת חמוצה. טוב לדעת. נבדוק ונדווח.

      מחק