יום ראשון, 13 ביולי 2014

תעשיית פטריות מורל

הערת העורך (E): משום מה המערכת ששולחת אימיילים, שלחה בשבוע שעבר, שוב, את הפוסט שלנו שכתבנו אחרי הביקור בישראל בחורף. אל חשש - גם אם לא היו רועמים תופי המלחמה, אין בכוונתנו לבוא לבקר בקיץ.
ובחזרה לפוסט המקורי.


עוד תעשיה שיש פה ושאין בישראל היא קטיף פטריות מורל. יצא לנו לקנות כאלה מיובשות בעבור הון קטן, אבל לא ידעתי כמה מסובך להשיג אותן. הן גדלות בעיקר באיזורים שהיתה בהם שריפת יער, באיזור צפון אמריקה. לא הצליחו לגדל אותן באופן תעשייתי אז הדרך היחידה היא ללקט. אזורי הצמיחה של הפטריה הם ללא גישה נוחה באוטובוס, אלא באמצע שמורות טבע ביוקון, וצריך ללכת עשרים קילומטר ביום ולהילחם בדובים שגם אוהבים את הפטריה הזו.

לפי הכתבות מרוויחים 400-500 דולר ליום, פחות או יותר נטו. לא פלא שקוראים לזה הבהלה לזהב בגרסת הפטריות. זה גם מתנהל בצורה דומה. מחנות של מקוששים, אנשי אמצע שגוזרים קופון, והמוני אדם שבאים לעבודה תקופתית עד תום העונה.

הריבוע האקדמי באוניברסיטת סיימון פרייז׳ר. ההסכמה הכללית היא שהמקום די מכוער, מלבד זה
אחרי שקראתי את כל זה ממש מתחשק לי לאכול משהו מהפטריה הזו כשהיא טריה. היא אמורה להיות בשרנית יותר ועזת טעם. ננסה לתאם את הטיול ליוקון ליוני.
הקניון לובש חג לקראת יום קנדה
בסוף האביב יש פתאום גשמי זעם קצרים - זה שולחן הפטיו שלנו אחרי כזה



2 תגובות:

  1. התמונות כרגיל מהפנטות, בייחוד עם המצלמה הטובה :)
    אם רק הייתה גלריה יותר טובה... אולי תבדקו אפשרות להוסיף גלריה נוחה פה?
    משהו כזה: http://unitegallery.net/

    השבמחק
    תשובות
    1. חן חן. הגלריה של הפלטפורמה הזו נפתחת כשלוחצים על אחת התמונות. לא מושלם, אבל סביר.

      אני ממש לא בטוח שאפשר להכניס גלריה ״זרה״ לפלטפורמה הזו; ממבט חטוף וגיגול זריז לא נראה שהם יודעים לשחק יחד. היתרון המובהק של הפלטפורמה הזו היא שבגלל שהיא של גוגל יש אינטגרציה מעולה עם פיקאסה-ווב ועם מה שאנחנו מצלמים בטלפונים, ועל כן לא טרחנו ללכת ל״וורדפרס״ שמאפשרת הרבה יותר גמישות.

      אנסה לראות אם יש משהו שנתמך כאן ולא יסבך אותנו.

      מחק